HTML

Finnország

Friss topikok

Linkblog

Február 26, Csütörtök: Ilves - Tappara 3:5

2009.02.27. 11:42 gaborkaszab

Na, azt hiszem, most már tudom, milyen egy jó hokimeccs! Mint, ahogy már mondtam, csütörtökön Ilves-Tappara mokimeccsre voltam hivatalos. Ez a két csapat van Tampere-ben, és természetesen ősi riválisok, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. A meccs elött kicsit féltem attól, hogy a Tapparának már mindegy, hogy mi lesz az eredmény, mert utolsó elöttiek a rajátszás elött pár meccsel, de szerencsére a nagy ellenfél ellen felszívták magukat, mert mégiscsak egy presztízs meccsről volt szó.

A szurkolókra sem lehetett panasz, jó sokan eljöttek, majdnem telt ház volt, ha lehet hinni annak, hogy 7800 férőhelyes a stadion, akkor én olyan 6000-6500 nézőre saccolnék. De sajnos nem találtam semmi információt erről a neten. Persze Ilves szurkolóból volt rengeteg, hoztak zászlókat, mezeket, transzparenseket, meg még a kiabálós kedvüket is elhozták. Persze nem volt olyan hangulat, mintha egy katlanban ülnék ,ami most szeretne felrobbanni, de ahhoz képest, hogy finnországban vagyok, elég jó hangzavart tudtak csinálni néha. A két csapat szurkoló ezen a meccsen sem voltak elkülönítve egymástól, max annyi volt, hogy a Tappara hangos szurkolói /erős túlzás lenne B-középnek nevezni :D/ egy viszonylag üresebb szektorban voltak, gondolom senki nem akart melléjük menni. Viszont ezen a szektoron kívül mindegyik tele volt.

Most sem maradtak el a szokásos show-elemek a meccs elött. Már ekkor lehetett érezni, hogy nem egy hagyományos meccsre tévedtünk, ment az ollézás vagy fujjolás a játékosok bemutatásánál. Aztán elkezdték a derbit, és a játékosok is gyorsan bebizonyították, hogy itt bizony kemény csata lesz: Már az első pár percben volt egy orrvérzéssel és kiállítással végződő bodycheck. Nice:D Nagyon ütötték-verték egymást, rengeteg bodycheck, kisebb lökdösődések már a meccs elején, viszont ezekből a Tappara jött ki jobban, mert gyors egymásutánban két gólt is ütöttek.

A második harmadban sem termett sok babér a hazaiaknak, meg a sok szabálytalanság miatt sokszor kerültek emberhátrányba, és a harmadot 4-1es vendég vezetéssel zárták. Elég sok konfliktus volt a pályán, lökdősődések, kisebb pofonok, de a játékvezetők mindig nagyon gyorsan közbeavatkoztak, és szétszedték a kötekedőket. Azért egy-két nagyobb pofon is elcsattant, viszont az Ilves mintha elvesztette volna a hitét a harmad közepére. A közönség is elhalkult... Aztán az utolsó játékrészben mintha egy másik Ilves jött volna ki, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, és amikor 3-4re feljöttek, a stadion is mintha megbolondult volna, ment a buzdítás, anyázás, attól függően, mi történt éppen a pályán. Helyzet itt helyzet ott, de ahogy ez lenni szokott, a nagy támadás visszafelé sült el, és a vége elött pár perccel ütött még egy gólt a Tappara, ami el is döntötte a meccset.

Jó kis meccs volt, csináltam pár képet, amit majd feltöltök a többi közé, de nem most, mert jelenleg pakolok a cottage hétvégére. Pár óra és indulok, zsííííír lesz :D

Ha valaki a finn hokibajnokság állására kíváncsi: http://www.sm-liiga.fi/ Van angol verzió is, de ahogy észrevettem, kb 1 éve frissítették utoljára. Lehet tabellát nézegetni, fényképeket csekkolni stb.

Csákányok

 

1 komment

Címkék: jégkorong ilves tappara

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszifinnland.blog.hu/api/trackback/id/tr73969381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mgr. Karel Gott 2009.03.04. 21:34:28

Irigyellek, hogy ilyen szintű hokit láthatsz, ha "kimész a csarnokba hétvégén". Majd járunk Alba meccsekre ha hazajössz Székesfehérvárra, remélhetőleg a szereplésük is jobban fog sikerülni, mint most.

Ha belegondolok, hogy egy EBEL meccsen milyen jól szórakoztam, el sem tudom képzelni, hogy mi lenne egy finn bajnokin.

Csinálj majd videót egy meccsről, plíz.
süti beállítások módosítása